Herstart Taekwondo(September 2020)

Hallo iedereen,

De corona miserie is nog niet gedaan, ergo zijn er bepaalde maatregelen ivm vechtsporten in de dojang van kracht, de e-mail van SHOL Noord (de dienst van Stad Antwerpen welke onder meer het Venneke beheert/uitbaat) staat hieronder, het grondplan van t Venneke, met de looprichtingen en richtingspijlen, is hier bijgevoegd.

Dus het komt er op neer :

-          12 leerlingen + de instructeur is het maximum per les : hankido (nog) geen probleem, taekwondo dat wordt afwachten en puzzelen

-          Boven de 12 jaar is geen contact toegelaten : geen partneroefeningen bij de opwarming, geen staps-oefeningen, geen hosinsoel, geen vrij-gevecht voor leerlingen die 13 jaar of ouder zijn.  Niet tijdens de lessen binnen, noch buiten, noch tijdens de keub-examens.

-          13 jaar of ouder : mond-neusmasker verplicht

-          Geen gebruik van kleedkamers (ook douches)

Ter info : er hangen camera’s in de inkom- & grote hal, gangen en dojang : de beelden hiervan mogen steeds door de security en politie gecontroleerd worden (binnen het kader van de privacy wetten), op diverse overtredingen en misdrijven.  Het is dus ten allen tijde mogelijk dat overtreders worden geidentificiëerd en beboet worden, of voor de rechter komen.

En zoals in ons eigen reglement staat : geen toeschouwers, begeleiders noch ouders toegelaten, maar nu ook niet tijdens de proeflessen.Zoals eerder gemeld, blijven de betaalde lesgelden voor de maanden april-mei-juni te goed.   Bij afgifte van het paspoort met de betaalkaart(en) erin zal ik deze dan afstempelen en zsm terug bezorgen.Omdat er tijdens corona geen nieuwelingen konden komen, en de betaalde lessen naar dit seizoen zijn doorgeschoven, zit de vereniging met een financiële putteke tgv van vaste lopende kosten.

Maar per 1 september dienen wel de (her-)inschrijvingen geregeld te worden.  Het tarief voor het nieuwe seizoen hangt hierbij aan.  Deze gelden dien om onder meer uw sportongevallen verzekering aan ons koepel, FROS MSV VZW, te betalen.

In t kort : her-inschrijven is 30.00 euro per persoon gebleven.  Voor de potentiele nieuwelingen is nog steeds 1 proefles gratis (meer niet !) en is er een éénmalige kost van 25.00 euro te betalen voor het papierwerk en de patches.  Dus : nieuw inschrijven is totaal 55 euro, maar hernieuwen is 30 euro.Om zicht te hebben op de leerlingen welke gaan herstarten met TKD woensdag, dien ik vriendelijk maar met aandrang te vragen om op de rekening van de vereniging de 30.00 euro per persoon (of 55.00 euro per persoon voor de nieuwelingen) te storten.

De eerste 12 kunnen zeker les volgen, mits ik woensdag het geld op de rekening heb, of ik het bewijs van storting via e-mail die dag heb ontvangen. Zijn er meer dan zal er in 2 shiften moeten gewerkt worden met de wissel in de helft van de les.  Is het weer goed genoeg, dan kan een deel binnen en een deel buiten les volgen op het basketplein of grasveldje.

Corona en de hierdoor ontstane toestanden zijn een geval van overmacht.

Bedankt voor begrip en hopende op een massale opkomst,  en dat corona snel uit de maatschappij is, want t is een taai virus en besmettingen dienen voorkomen te worden.

Groetjes

Alfred S.L. Laseure

B.A.E.K.M.A.

p/a Kloosterstraat 69/0201

BE 2180 Antwerpen (District Ekeren)

Bankrekening nummer (Belfius Ekeren) :

BE72 0689 0403 8916

Tel : +32(0)478515170

e-mail : baekma-vzw@telenet.be